Flygsimulator

0

Antal personer: 

9-18 personer

Detta ingår: 

- Buss t/r Arlanda Flygplats
- Flygning i simulator
- Kaffe och smörgås under aktiviteten

Pris: 

4.395 kr per person vid 18 deltagare, exkl. moms

Tillval: 

- Extra upplevelse "ut ur planet på 90 sek"
- Lunch eller middag

Dela med dig: 

Flygsimulator

Denna unika upplevelse genomförs på Arlanda Flygplats. Ni delas in i olika grupper. Där en grupp får flyga med hjälp av en simulator och en annan grupp får vara med om en nödsituation i kabinen. Sedan byts grupperna av, så alla får pröva på allt.

Eventet är en övning på hur man reagerar och kommunicerar i en nödsituation. Samtidigt som ni får en spännande upplevelse om hur man manövrerar ett stort passagerarflygplan i verklig miljö.

Pilotdrömmen i simulator
Här gör ni en egen flygning i samma simulatorer som SAS och många piloter från hela världen tränar i. Simulatorerna finns bara i tre städer i hela Europa. Det är en otrolig upplevelse.

Det kommer inte dröja länge förrän du glömt bort att du faktiskt är kvar på marken. 6 hydraulcylindrar ger dig känslan av att flyga på riktigt.

Innan du går in i simulatorn får du en grundläggande genomgång av hur ett flygplan kan flyga. Instruktörer förklarar vilka de viktigaste instrumenten är och hur du använder dem.

Sedan kliver du in i cockpit. Genom fönstret ser du flygplatsen. Du "taxar" fram till startbanan, drar på full gas, känner hur farten ökar längs startbanan... och du lyfter!

Ut ur planet på 90 sekunder 
I denna övning simuleras en nödsituation i kabinen. Ni kommer att få vara med om en utrymning och hoppa nedför en "slide". Detta är den ultimata teambuildingen. Dessutom får ni lära er grunden i medicinsk hjälp ombord.

Ingen länk i kedjan får brista. Det som aldrig får inträffa är det man tränar på. Kommunikationen är det absolut viktigaste om något oförutsett inträffar. Ni får lära er vilka regler man följer, vem som fattar beslut och vem som gör vad.

Under ledning av erfarna instruktörer kommer ni att få en 2 1/2 timmar lång flygupplevelse som är spännande, kul och framförallt annorlunda

Transport
En specialchartrad buss hämtar upp er och tar er ut till Arlanda Flygplats. Bussen återvänder till city efter avslutat event.

Programförslag:
13.30 Busstransport till Arlanda Flygplats
14.30 Indelning i grupper och eventet startar
19.00 Transport till city

Information:
För grupper 9 eller färre går det att enbart göra "pilotdrömmen", dvs flyga i simulatormiljö. 

Flygplanstyper: 
MD80 
Dash8 - 
Q400
Boeing 737 
Fokker 28
Boeing 767 
Airbus 320
Airbus 330/340 
SAAB 340
Fokker 50