Temavandringar i Gamla Stan

4.7
4.7
 / 29 omdömen

Antal personer: 

10-40 personer

Detta ingår: 

- Guidad vandring - ca 90 minuter
- Trerätters middag i Gamla stan

Pris: 

Begär offert

Tillval: 

- Transport
- Fördrink
- Dryckespaket
- Konferens

Referenser: 

Dela med dig: 

Temavandringar i Gamla Stan

Temavandringar med historia
Gamla Stan är vår äldsta stadsdel med otroliga berättelser som många inte känner till!

Välj en temavandring med lärorik historia, kusliga berättelser eller skrattfyllda kopplingar som gömmer sig bland de mysiga gränderna och Stockholms äldsta byggnader. Er guide avslutar promenaden utanför restaurangen och ni blir serverade en trerätters middag.

Puss och snusk - Stockholms historia med rolig tvist
I denna promenad får vi höra och möta historien då människor genomlevt motgångar och medgångar genom århundraden.

Älskarinnor, sjukdomar och barnbördshus, driftiga kvinnor, flugmöten och bedragna män - det är bara några av inslagen i denna promenad!
Vad har Kellogs och könsjukdomar gemensamt?

Ni besöker platser där historien ger er frågor med roliga svar under möten med historiens munkar, kungligheter och ”vanligt folk”.

Krigsherrar och kungar – Vad mer kan sägas om våra kungar
En unik stadsvandring fylld av skvaller, livsöden, kärlek, mord och en gnutta humor.

Promenaden sträcker sig över flera sekel och innehåller absurda rykten, syskonrivalitet, avrättningar och våghalsiga, militära aktioner. Ni lär känna Sveriges forna kungar som alltid omgetts av egendomliga historier. Vilka var med och skapade Sverige och Stockholm som vi känner till idag?

“Krigsherrar på Slottet”, då pratas det om kungar som Jean-Baptiste Bernadotte, Karl XII och Gustav II Adolf. Vilka livsöden ledde dem till kungatronen? Vilka människor omgav dem? Vem var människan bakom makten?

Spökvandring – kusligt kul event
Upptäck Stockholms sägner och förbluffande historia under en nervpirrande promenad.

I Gamla stans förflutna döljs många dunkla hemligheter och historia. Häpna tillsammans med arbetskamraterna över allt som utspelats bland trånga gränder och dunkla källare i Stockholms historiska centrum. En kunnig och underhållande spökciceron, klädd i elegant historisk mundering, får såväl vandrarnas nackhår som mungipor att peka uppåt. Med stor inlevelse berättar guiden om förfärliga mördare och fruktansvärda sjukdomar som härjat på just de gator där ni strosar omkring.

Middag

Efter en spännande och underhållande promenad kan god mat och dryck vara på sin plats. Det gör man bäst på en utav de närbelägna restaurangerna. Vi har valt ut några olika alternativ och middagen kan avnjutas i gatunivå, utsikt över vatten eller bli serverad i de historiska, genuina källarvalven, avskilt och exklusivt för gruppen.

Programförslag med cirka tider:
16.25             Er guide möter upp er i Gamla Stan
16.30             Temavandring ca.90 min
18.00             Trerättersmiddag